dimecres, 24 de febrer de 2010

Time to relax...

Time to relax...

Ja fa temps que volia començar a fer un bloc amb les fotos que vaig pujant i just ahir, després d'un moment d'il·luminació instantani, vaig fer els quatre clicks necessaris per a crear-lo. Avui, i després de setmanes sense pujar cap foto al meu perfil de Flickr, el qual m'agradaria mantenir més a diari del que el mantinc des del juliol del 2007, tinc l'excusa perfecte per a fer la primera entrada. En principi, la meva idea és explicar una mica les fotos i no només des del punt de vista tècnic. No sé com evolucionarà la cosa perquè no tinc una idea massa concreta però penso que és un bon principi.

Així doncs, la foto amb la que començo aquest bloc és la primera que publico després de comprar-me la càmera nova que estava desitjant després de tres anys amb la Nikon D40 que m'ha permès aprendre tant i m'ha donat tantes satisfaccions. Aquesta foto i aquest bloc inauguren una nova etapa amb una D90, que espero que continuï, proliferi i arribi almenys a una D700. Però bé, no m'enrotllaré amb frikades ara mateix (possiblement un altre moment sí, però).

La foto està feta al costat de l'Autopista A7, a la sortida de Bellaterra, a una zona on ja fa molt temps que hi ha unes obres que sembla que ja s'acosten a la seva fi. La vista de Collserola i el cel que hi havia ahir a la tarda, un dia assolellat i calorós després de setmanes de fred i pluja, em van fer parar el cotxe per fer algunes fotos fins que em vaig trobar amb aquesta excavadora. Els colors de tarda la imatge final, el cel i les flors amb l'excavadora aturada em transmeten la sensació de relax i calma després d'un llarg dia de feina. Al fons a la dreta s'hi pot veure el Montseny nevat, i també hi ha una bona pila de detalls que penso que val la pena apreciar veient la imatge en gran.

Pel que fa a l'aspecte tècnic de la imatge, es tracta d'un HDR de tres exposicions fetes a pols. Estan muntades amb Photomatix i posteriorment processat amb Lightroom. La imatge resultant presentava errors del processat amb Photomatix a la part central, entre les rodes de l'excavadora. Per solucionar-ho vaig processar l'exposició més fosca en Photomatix amb els mateixos ajustaments, i finalment està fusionada amb el primer HDR mitjançant Photoshop.

Amb això acabo aquest primer post, espero que li interessi a algú i almenys posi algun comentari! :)

3 comentaris:

iHelp ha dit...

Vaja vaja, Torrensis, ja era hora que fessis alguna cosa de profit amb les fotos, després de passar-te hores davant el Lightroom... xD
Ara només et falta donar-li el teu 'toc personal' al blog, perquè ara mateix és el disseny més simple mai vist. Implementa una mica de codi personalitzat, bitch.
See ya!

Chispitas ha dit...

A mi me ha gustado mucho porque su color rojizo me recuerda al Demonio. A mi me gustan sobre todo las fotos del demonio... ¿Tú tienes?

T6 ha dit...

Hola Chispitas, gracias por tu comentario. Pues me sabe mal, pero no tengo fotos del demonio :( Cuando le vea le tomo unas cuantas, ok? ;)

Publica un comentari a l'entrada