dimecres, 14 d’abril de 2010

Arriscant la butxaca per prendre el sol

Risking Money (750 €uros!!)

Passejàvem aquest cap de setmana per Sitges quan ens vam trobar aquest cartell. Ja sabem que és una localitat on hi viuen jugadors del Barça i altres personalitats adinerades, motiu pel qual imagino que les multes també deuen estar al nivell de les butxaques d'aquests habitants. El missatge però ens va donar a pensar: no pots trepitjar la gespa i si el gos hi excreta ho has de recollir. Fins aquí correcte però, ¿i si el gos fa les seves necessitats massa lluny per poder-hi arribar sense trepitjar la gespa? Seria una multa de 375€ per trepitjar però recollir? Si reculls els excrements en menys d'un minut tens una exempció? I si el gos et fa la mala jugada d'escampar-ho per diferents llocs i necessites més d'un minut?

L'assumpte però toca la moral. Set-cents cinquanta euros és una quantitat exagerada pels desperfectes que pot generar una persona trepitjant la gespa, no creieu? I suposo que els vilatants d'aquesta localitat no és que es dediquin a anar amb pales a cavar aquests parterres. És com aquells carrers o carreteres on hi ha una acció prohibida però està mal senyalitzada, com ara un prohibit el pas o un lloc on no es pot aparcar, i que molta gent sol incomplir. De tant en tant, hi apareix un "Urbano" que es posa a recol·lectar i et diu que aquí no es podia aparcar, que hi ha una senyal que ho indica (i que per la seva disposició era impossible que veiéssis), mentre et lliura un paperet groc amb uns números seguits del símbol "€". Recordo quan el cotxe ens va desaparèixer a Andorra, en un carrer on la senyal de prohibit aparcar estava orientada en paral·lel al carrer...

De totes maneres, vam trobar-nos amb uns quants fine-riskers, que venen a ser com els que es colen al metro sense pagar però amb un altre pressupost i vaig aprofitar per a fer un exercici de profunditat. Del cartell fins a les persones hi havia uns 4 metres, de manera que si prenia la foto amb l'angular, quedaven les persones massa petites. Així que vaig decidir allunyar-me una mica i prendre-la amb una distància focal més gran, concretament 80mm, de manera que es comprimia la profunditat per "acostar" més a les persones al cartell i que es veiessin més grans. La veritat que feia un dia ben bonic en comparació amb aquests últims tres dies i venia de gust prendre el sol a la gespa... però jo no pago 750 euros si no m'hi porten un Martini Rosso i unes escopinyes!

Per cert, avui us recomano en Satriani!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada