diumenge, 4 d’abril de 2010

Via crucis...

Via crucis?

Les processons de Setmana Santa a Barcelona no és que siguin d'allò més destacable, no vivim a Andalusia, està clar. Ja fa uns anys, vaig veure'n una a Portal de l'Àngel i me'n recordava, de manera que vaig pensar en anar a veure-ho aquest any. Vam anar buscant pel centre i no ens va costar massa trobar-los pel soroll dels tambors. Ens vam anticipar una mica al pas i vam trobar un foradet a primera fila a la plaça del pi.

El recorregut és petit i s'hi estan moltes hores, però és que van a pas de tortuga. Carreguen les imatges i les porten lentament. Després paren i descansen 100 metres enllà, fins que un home els diu: "Venga, al cielo con ella!", cosa que em posa la pell de gallina. La tornen a aixecar, la gent aplaudeix (suposo que pel patiment que demostren en tornar-la a aixecar), i segueixen 100 metres més.

La processó però, la segueixen més persones. Hi ha els tradicionals "Nazarenos", espècies de cap coniforme i que també posen la pell de gallina, una banda de música (de tonades amb tendència depressiva), i senyores amb "peineta" i vestides de dol, algunes de les quals provoquen patiment a l'espectador. Donada la seva avançada edat i la durada de la processó, aquestes sí que realment fan penitència!

La de la imatge és una d'aquestes. El vel li tapa mitja cara i li dona cert dramatisme. Sosté una espelma que ha anat perdent més i més cera pel camí, juntament amb un rosari onejant. Ara per sort ja deu estar descansant i demà santes pasqües!

2 comentaris:

Raül ha dit...

Bona foto i genial descripció de l'escena!
A mi m'impressionen els del KKK...

T6 ha dit...

Doncs sí que foten cague... serà que són dolents perquè van amb la cara tapada?

Publica un comentari a l'entrada