dimarts, 21 de desembre de 2010

Visita del Papa a Barcelona: Reivindicació Ciutadana, allò que no es va veure

 
AMAGUEU ELS NENS: Allò que no es va veure quan va venir el Papa de Roma, que no va sortir per la televisió ni apareixerà al DVD que s'ha editat i han repartit alguns diaris, van ser una pila de balcons guarnits per a l'ocasió i que deixaven clar testimoni de l'opinió dels ciutadans de Barcelona.

Aquestes són les fotos d'alguns dels balcons de la cantonada del carrer Marina amb Diputació, un dels llocs per els que passava la comitiva. No són més que un petit exemple de com es va vestir la ciutat. Mentre pels carrers hi passejaven famílies senceres amb banderes groguiblanques i espanyoles, des de dalt els barcelonins se'ls miraven amb cara d'escepticisme tot fen onejar estàndards reivindicatius per sobre dels seus caps.Com podeu veure sobre aquestes línies, al missatge antireligiós s'hi va unir la reivindicació a favor de l'ús del preservatiu i el missatge independentista; aquest últim es contraposava amb l'abundant nombre de banderes espanyoles que van omplir els voltants de la zona restringida per on havia de passar el papamòbil.


Cal destacar però, un balcó on a l'arribada de Benet XVI hi aparegué un Drag-queen que va saludar a totes les persones que hi havia al carrer mentre llençava confetti daurat. Ja que el Pontífex va passar a gran velocitat, va ser molt més fàcil poder veure aquesta performance que al mateix protagonista de la jornada.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada