dimarts, 17 de maig de 2011

Ossa MajorGuardar les fotos i recuperar-les al cap d'un temps és una manera de redescobrir petits tresors, de retrobar algunes imatges que de bon principi no els hi trobavem cap interès i d'emportar-se boniques sorpreses. Doncs la imatge d'avui n'és una d'aquestes, més aviat és una "gran reserva".
Aquesta foto la vaig fer amb la meva primera càmera, amb l'objectiu kit, quan encara no havia descobert les bondats del raw i només tirava en jpg (perquè m'hi capiguéssin més fotos a la targeta, jejejeje). No sé perquè, possiblement pel deteriorament del jpg o la menor qualitat del sensor de la càmera, ahir se'm mostrava aquesta foto plena de soroll i imperfeccions al cel. Gràcies però a les millores en reducció de soroll del programa que faig servir, ha quedat tot arregladet i la puc mostrar així. Un motiu més per a guardar les fotos un temps i fer aquests "grans reserva".

Sobre la foto doncs, va ser una nit a Viladrau provant a fer llargues exposicions. Vaig fer la foto sense fixar-me en el cel, i va ser en mirar després a la pantalla de la càmera que vaig adonar-me'n que li acabava de robar l'ànima a l'Ossa Major! Vaig prendre'n dues o tres més aleshores, buscant l'enquadrament i l'exposició perfecta, i va sortir la foto que avui us mostro. Comptant que aleshores n'estava aprenent, per a mi és una perfecta foto imperfecta.

18mm, f3.5, 25 segons, ISO 720 (valor estrany com a conseqüència de fer servir modes automàtics :P)

Trobareu també aquesta foto i moltes altres d'interessants a la galeria de paisatge a JoanTorrens.com

1 comentaris:

Josep Mª Abadia i Palau ha dit...

Molt lograda aquesta perfecta foto imperfecta, (segons tu). I molt ben aprofitada la contaminació luminica dell cel.

Publica un comentari a l'entrada